МАЗАЛО! СЛЕД ШОКОВИЯ ОТКАЗ ЗА ПОДКРЕПА ОТ ГЕРБ, КАРАКАЧАНОВ И СИМЕОНОВ ИЗРИГНАХА: ГЕРБ СА

МАЗАЛО! СЛЕД ШОКОВИЯ ОТКАЗ ЗА ПОДКРЕПА ОТ ГЕРБ, КАРАКАЧАНОВ И СИМЕОНОВ ИЗРИГНАХА: ГЕРБ СА

Advertisement:

Не знам с какво позицията на ГЕРБ за подкрепата на кабинет се е променила. Това заяви Валери Симеонов, съпредседател на ПФ. 

Ние се опитваме да запазим стабилността, нямаме нужда от властови позиции, но в случай, че стабилно мнозинство в парламента и добре работещ кабинет са хвърлени в безвремието, ние желаем да не допускаме този политически хаос. Ние сме притиснати до стената, за да не допуснем безвремие и безредие в страната. Ще преговаряме и ще търсим съгласие с всички, за да продължим успешното и стабилно развитие на България. И 1 процент да има, ще работим да реализираме този мандат, посочи Симеонов. 

Advertisement:

Не приемаме упреците, че правим опит за саботиране на пенсионната система. Определихме източниците на доходите откъдето да дойдат за постигането на нашите предложения. Нужни са около 800 млн. лева. Това обяви на брифинг в парламента лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Advertisement:

Не могат да се осигурят 800 милиона за хората пенсионери, а могат да бъдат извършвани подаръци в размер на 1 милиард лева под формата на саниране на апартаменти, подмяна на дограмата им и т.н. и т.н., възмути се Симеонов 

Разликата между 800-те милиона и единия милиард за саниране е, че при пенсиите няма комисионни, допълни той. И посочи, че не е основателно обвинението, че сме искали да повишим минималните пенсии, а останалите щели да бъдат ощетени, посочи още Симеонов, пише Пик. 

Advertisement:

Неистина е, че ние искаме да повишим всички минимални пенсии, включително, цитирам Менда Стоянова, на хората, които не са учили и не са работили. Втората неистина е, ч„е сме искали да увеличим пенсиите за сметка на тези, които са плащали повече. Нашите предложения бяха прочетени от трибуната, коментира съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов. Как е възможно да имаме 1 милиард да имаме излишъци и да ги раздадем на наши фирми, а да нямаме за пенсиите, допълни той.

Ако някой си е мислил, че ние ще се откажем от нашето разбиране по темите, се е излъгал, отсече воеводата. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: