ЛОШИ НОВИНИ: Ето до кога ще продължи адският студ!

ЛОШИ НОВИНИ: Ето до кога ще продължи адският студ!

Advertisement:

Понеделник ще е най-студеният ден от мразовития фронт, който нахлу от петък в страната ни, обяви пред Дарик климатологът Георги Рачев.

По думите му големият студ ще продължи до четвъртък.

Рачев обясни, че до вчера очакванията са били много студено да е до сряда, а после да започне повишаване на температурите, но по думите му към периода с ледени дни трябва да се прибави още ден – и четвъртък.

Advertisement:

Климатологът отбеляза, че в неделя са отбелязани много ниски температури в Кюстендил – минус 24 градуса, а в Горна баня – минус 18 градуса.

„Вятърът вече намаля, той поотслабна и в Североизточна България“, отчете експертът.

Advertisement:

В понеделник късно вечерта и във вторник се очаква страната ни да е под влиянието на нов средиземноморски циклон, който ще доведе до нови валежи от сняг при много ниските температури.

Очаква се понеделник, 9 януари да е най-студеният от поредицата дни с отрицателни теператури.

По думите на Рачев много зависи доколко ще стихне вятърът и каква ще е облачността. Ако небето се изясни напълно, температурите ще паднат.

В петък-събота следващата седмица се очаква времето у нас да е под влиянието на нов средиземноморски циклон, който обаче ще доведе до нахлуването на по-топла въздушна маса и това пък от своя страна ще вдигне температурите.

Advertisement:

Източник: bradva.bg