МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВИНЕТКИТЕ! ОТ УТРЕ Е, ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА

МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВИНЕТКИТЕ! ОТ УТРЕ Е, ВЕЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА

Advertisement:

Още утре в търговската мрежа ще се появят нови 400 000 годишни винетни стикери за леки автомобили, съобщиха от пътната агенция. Общо в мрежата за разпространение ще има налични 1,7 милиона за леките коли.

Освен за тях в мрежата има 1,4 милиона за по-големи и товарни возила, както и за такива със специални функции или извънгабаритни. Което означава, че от утре стикерите стават 3,1 милиона общо.

Advertisement:

Заради многото запитвания на водачи, от АПИ подсещат, че годишната винетка важи от 1 януари до 31 декември на годината, за която е издадена. Потребителите могат обаче да ползват републиканската мрежа в срок до 31 януари на следващата година, пише Нюз.бг.

Advertisement:

Годишните винетки за 2016 г. са валидни до 31 януари 2017 г.

Годишните винетки за 2017 г. са валидни до 31 януари 2018 г.

Advertisement:

Цените на всички видови стикери са непроменени и са същите както и през миналата година.

Годишната винетка за леки автомобили е 97 лв., месечната – 30 лв., а седмичната – 15 лв. Нововъведение е това, че когато си ги купят, шофьорите трябва да изискват касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство и тя трябва да се пази постоянно.

Винетки се продават в над 2500 пункта. От тях 372 са денонощни. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Пълна информация за цените на различните видове винетки през 2017 г. и образците на стикерите можете да намерите на този линк: http://www.api.bg/index.php/bg/vinetni-stikeri

Източник: bradva.bg

Advertisement: