Научих го от приятелката си – тя го прави за втора поредна година! Когато разберете защо замразявам лимоните, ще направите същото!

Научих го от приятелката си - тя го прави за втора поредна година! Когато разберете защо замразявам лимоните, ще направите същото!

Advertisement:

Факт е, че лимонът е изключително полезен за хората, без съмнение. Може би ще останете изненадани, но най-ценното в лимона е кората! В кората на този плод се съдържа 10 пъти повече витамин С, отколкото в меката част. Да не говорим за етеричното масло, което убива вредните бактерии, лекува възпаление и главоболие.

Лимоновата кора – изключително полезен продукт, който е безценен за дома. За правилното обелване на кората, лимонът трябва да се замрази.

Advertisement:

лимонена кора

Advertisement:

Използването на замразени лимони

За да се възползвате напълно от предимствата на лимоните, е необходимо да ги поставите за малко във фризера. След това ще можете лесно да настържете кората и пулпата на ренде. Получената маса добавете към храни и напитки. Замразеният лимон ще придаде на храната уникален цитрусов аромат и ще подобри вашето здраве!

Advertisement:

лимонена кора

Как да използвате кората

Лимонова кора може да бъде и изсушена, а след това да се смеле в блендер до прах. Добавете лимоновия прах в чая, сладкиши и салати. Смесете праха със захар и ще си имате   лимонова захар, която има несравним вкус.

За подобряване на храносмилането, дъвчете лимонова кора. Тя помага и при болки в гърлото. Лимоновите кори като хранителна добавка помагат за повишаване на имунитета и предпазват от настинки. Лимоновата кора насърчава загубата на тегло заради съдържанието на пектин. Това вещество намалява абсорбцията на захар и намалява апетита.

Сега, след като вече знаете, споделете наученото и с приятелки!

Източник: zajenata.bg

Advertisement: