Освободих се от черните точки-Никога не съм имала по-чиста кожа! Рецептата е лесна!-Цялата процедура-стъпка по стъпка в снимки

Освободих се от черните точки-Никога не съм имала по-чиста кожа! Рецептата е лесна!-Цялата процедура-стъпка по стъпка в снимки

Advertisement:

Много от хората ги имат по носа или брадичката-черни точки. Особено за тези със смесен тип кожа.

Борбата с малките черни точки по лицето е трудна, защото е невероятно трудно да се отървете от тях за постоянно. Те са най-често в областта известната, като Т-зона (челото, носа, брадичката), тъй като в тези региони кожата на лицето произвежда много мазнини. В резултат на това голямо количество мазнина се съхранява в порите и ги запушва все повече и повече.

Advertisement:

Advertisement:

Не е препоръчително да се опитвате да ги изстисквате просто така, защото е налице висока степен на вероятност, бактериите да влизат през отворените пори и да предизвикат възпаление. Резултатът е нова пъпка. Така че накрая проблемът не е решен, а по-скоро се влошава. Сега, с две основни съставки можете да си направите сами маска за лице, с която можете да незабавно и видимо, да оцените ефекта. Пъпките вече няма да са проблем за вас, след няколко редовни процедури.

1. Съставките

Advertisement:

За да направите маската, имате нужда от пакетче желатин и мляко. Ако сте вегетарианец или веган, можете да използвате пектин (на растителна основа), вместо желатин.

 

2. Смесване

Изсипете желатина в малка купа.

Изсипете и ок. 2 супени лъжици мляко.

Разбъркайте сместа добре.

Маската трябва да има консистентност на боза.

Поставете купата в микровълновата за 30 секунди. Когато я извадите, проверете, дали температурата на маската е приятна за лицето ви.

Ако температурата е наред, след това започнете да нанасяте маската върху лицето си. Регионите на очите и устата ви оставят навън. Накрая оставете маската за 15 минути, за да изсъхне.

Първо маската започва да дърпа около устата, след това е достатъчно суха да започнете да я отстранявате от лицето си. Да не забравите да изтегляте от външната страна на носа към основата, така имате възможност да премахнете всяка от черните точки.

Веднага след отстраняване на маската, можете да видите резултатите! За успокояване на кожата, трябва да използвате овлажнител за лице, защото желатинът изсушава кожата.

Споделете тази лесна рецепта, с всичките си приятели и да им помогнете с дълбокото почистване на кожата!

Източник: zajenata.bg

Advertisement: