БЪЛГАРИЯ СЕ ОПУЛИ: КРАЙ С ДЮНЕРИТЕ!!!

БЪЛГАРИЯ СЕ ОПУЛИ: КРАЙ С ДЮНЕРИТЕ!!!

Advertisement:

Софийската фирма „Спийд Трейд“ ЕООД е внесла жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението на Държавната агенция за бежанците да обяви обществена поръчка за доставка на храна за хората в центровете за временно настаняване. Това става ясно от регистъра на жалбите на антимонополното ведомство.

За естеството на възражението няма подробности, но атакуваната поръчка на ведомството към Министерски съвет е с внушителен бюджет. Прогнозната стойност на търга за изхранването на мигрантите до 30 септември 2017 г. в центровете в Хармални, във Военна рампа и село Пъстрогор е 7 830 290 лева без ДДС, които са равни на почти 9,4 милиона лева с внасянето на налога.

Advertisement:

От „Спийд Трейд“ ЕООД са поискали КЗК да прекрати обществената поръчка. 

Advertisement:

Фирмата жалбоподател е новоучредена и слабо позната. Няма сайт в интернет, а според данните в Търговския регистър е еднолична собственост на Еркан Алиосман Ахмед от Момчилград. Фирменото седалище е в блок 2 в столичния „Студентски град“. „Спийд Трейд“ е учредена през юли т. г. и все още не е подавала годишен отчет. Капиталът й е 2000 лева, а основният предмет на дейност – покупко-продажба на МПС, отдаване на коли под наем и транспортна дейност.

Атакуваната от „Спийд Трейд“ обществена поръчка е обявена на 10 ноември 2016 г. Тя е разделена на 9 обособени позиции: доставка на брашно и тестени изделия, доставка на мляко и млечни продукти, доставка на месо и месни произведения,, доставка на пресни плодове, зеленчуци и подправки, доставки на пилета, яйца и риба, доставка на бебешки и детски храни, доставка на арабски питки, доставки на други храни и доставки на плодови и зеленчукови консерви, пише офнюз.бг.

Advertisement:

Срокът за подаване на офертите по обществената поръчка на ДАБ е 15 декември т. г.

Разбивката по отделните обособени позиции в обществената поръчка също е много любопитна. Прави впечатление, че значителна част от бюджета е заделен за арабските питки. За доставката на палачинковидните хлебчета, с които се правят дюнерите, е заделен бюджет от 1,155 млн. лева с ДДС, въпреки че за хляб и тестени движения има отделен бюджет. 

Източник: bradva.bg

Advertisement: