Не е нужно шофирането зимно време да се превръща в кошмар! Ето ги 7-те зимни автохитрости, които пестят пари и време:

Не е нужно шофирането зимно време да се превръща в кошмар! Ето ги 7-те зимни автохитрости, които пестят пари и време:

Advertisement:

Може би зимата за шофьорите не е най-любимото време на годината. В края на краищата, има толкова много разправии: трябва да се сменят гумите, стъклата непрекъснато се замъгляват , всяка сутрин колата трябва да се чисти от снега и леда.

Затова решихме да ви помогнем да се справите с всички трудности и събрахме полезни трикове, с чиято помощ студеното време няма да ви плаши!

Advertisement:

Замръзнали стъкла

Advertisement:

зимно шофиране

Как да решим проблема: Смесете оцет и вода (3: 1) и напръскайте върху стъклото.

Advertisement:

Как да се предпазим: Ако прозорецът е замръзнал , в съд с пулверизатор (1 L), добавете чист алкохол (600 мл), вода (200 мл) и препарат за миене на съдове (1 капка). Напръскайте сместа върху леденото стъклото.

Замръзнала ключалка

зимно шофиране

Как да решим проблема: обикновено средство за дезинфекция на ръцете перфектно помага за премахване на оформения по ключалката лед и лесно задействане на механизма. Нанесете няколко капки върху ключа или в ключалката и ще се отвори без проблем.

Можете да използвате и старомодния начин: със запалка загрейте ключа и го поставете в ключалката. Но внимавайте да не се изгорите.

Как да се предпазим: За да не замръзва ключалката, преди очаквания студ впръскайте в ключалката WD-40. Това ще отнеме няколко минути, но няма да имате проблеми с отключването през зимата.

Вратите не могат да се отворят

зимно шофиране

Как да предотвратим замръзването на уплътнението на вратата? Тук на помощ ни идва обикновен спрей за готвене (продава се във всеки супермаркет). Просто напръскайте с него уплътнението на вратите и избършете с хартиена кърпа .

Замъглени прозорци

зимно шофиране

Как да решим проблема: Изтрийте стъклото с гъба/гумичка за училищна дъска и то вече няма да се поти.

Как да се предпазим: Напълнете един стар чорап или платнена торба с гранулки за котешка тоалетна  и го поставете под седалката. Пълнителят улавя влагата от въздуха, така че запотените прозорци вече няма да ви притесняват.

Съвет: Не оставяйте отворени съдове с вода или други течности в колата си през нощта.

 

 

Лед по страничните огледала

зимно шофиране

Как да се предпазим: за да се избегне образуването на лед върху огледалото , просто ги увийте през нощта в найлонова торбичка и закрепете с ластик плътно. След отстраняване на торбичката на сутринта ще видите, че огледалото е идеално чисто и не е нужно да губите време за почистване.

Замразени и замъглени фарове

зимно шофиране  

Как да се предпазим: За начало почистете фаровете  старателно и след това нанесете тънък слой восък . Восъкът няма да позволи на сняг или вода да се задържат. Ефектът продължава няколко седмици и няма да се налага да ги бършете постоянно.

Буксуване в снега

зимно шофиране

В действителност, ако не сте закопали колата „до главата“, е лесно да се измъкнете от снега и без помощ.

Как да решим проблема: Винаги имайте в багажника си няколко пакетчета котешка тоалетна . Ако колата забуксува (особено полезно е на леда), насипете малко от съдържанието на котешката тоалетна под колелата и лесно ще можете да излезете.

Има и друг много добър трик, който малко хора знаят. Вземете постелките от пода на колата  и ги поставете под колелата – това ще създаде тяга и лесно ще се справите с неприятната ситуация.

 

Източник: zajenata.bg

Advertisement: