ВСИЧКИ ГИ ИЗХВЪРЛЯМЕ, НО КАТО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, ВЕДНАГА ЩЕ ЛЕПНЕТЕ ТОРБИЧКА ОТ ЧАЙ НА РЪКАТА!

ВСИЧКИ ГИ ИЗХВЪРЛЯМЕ, НО КАТО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, ВЕДНАГА ЩЕ ЛЕПНЕТЕ ТОРБИЧКА ОТ ЧАЙ НА РЪКАТА!

Advertisement:

Следващият път, когато пиете чай, не изхвърляйте торбичката. Вижте за какво може да ви послужи

Повечето от нас, които обичат да пият чай, обикновено изхвърлят торбичката от чая. и това е нормално, защото тя вече е ползвана. Оказа се, обаче, че тези торбички могат да имат невероятен и малко очакван лечебен ефект. Навярно едва ли се досещате, че нещо, което вече сте ползвали, може да ви спести не само болка, но и пари.

Advertisement:

И така – за какво може да използвате торбичката от чай? Ако чаят, който обичайно пиете, е различен от черен, може да използвате торбичката от чай като компрес, с който да наложите ударено място, или ухапано от комар, оса, пчела или дори стършел.

Advertisement:

За тази невероятна ползва от използваните вече торбички от чай, ние научихме от популярния сайт The Savings Experiment, където се публикуват интересни и малко познати хрумки на популярни влогъри.

Вече ползваните торбички за чай, освен че ще успокоят болката от ухапаното, ще се преборят и с тъмните кръгове под очите ви. Охладените торбички от чай ще намалят отока и ще избистрят погледа.

Advertisement:

Ако ви боли зъб, ако венците кървят, ако скоро сте имали посещение при зъболекар и са ви извадили зъб, сложете върху мястото на интервенцията овлажнена с хладка вода торбичка от чай.

За да победите, макар и временно, зъбобола може да направите чай от мента, в който да разтворите малко морска сол и да жабуркате с тази смес. Ментата е антисептик и съдържа ментол, който облекчава болката при контакт с повърхността на кожата.

От видеото, което ви предлагаме, вие ще научите и други, малко известни приложения на ползваните вече торбички от чай./Lekuva.net

Източник: bradva.bg

Advertisement: