Приятелката на изчезналия в планината Тодор проговори за изцепката на гаджето си!

Приятелката на изчезналия в планината Тодор проговори за изцепката на гаджето си!

Advertisement:

Приятелката на Тодор Владимиров, който бе изчезнал в планината, Деница Георгиева разказа какво е преживяла, докато той е бил в неизвестност. Тя посочи, че вчера са се чули за кратко и той е разказал, че е добре, съобщава Нова телевизия.

„Тръгват двама приятели заедно като плануват да се редуват веднъж да спят на палатка, веднъж на заслон. Разделят се още в началото. Неговият приятел разбира, че няма физическата подготовка”, това разкри тя. 

Advertisement:

Тя разкри, че нещото, което я е крепяло през тези 4 дни е надеждата, че Тодор е бил подготвен.
„Аз съм страшно благодарна на хората, които се задействаха с риск за собствения си живот. За изплащане на сметки, не смятам, че един живот може да се оцени”, каза още е тя.

Advertisement:

По отношение на това дали Тодор има застраховка, тя заяви, че до последно са си говорихме, че трябва да си направи застраховка преди да тръгне.

От своя страна дежурният в ПСС Иван Драгошинов също коментира изчезването на Тодор Владимиров от Русе и по-късното му появяване.
 

Advertisement:

„Не може още крайният резултат да се изчисли. Може само да кажа, че поръчката на акция е 90 лева и около 700 лв. на ден е сумата, която струва на ПСС. 4 дни го издирвахме. Това е бензин, това е гориво, това е човешки ресурс“, заяви той.

Много от хората са доброволци, те са освободени от работа, за да могат да участват в това. Ние не сме служба, която да повдигне обвинение. Независимо дали има, или не застраховка, ние трябва да откликнем на сигнала. Това, че нашите хора, спасителите, винаги рискуват живота си. Нека всеки си направи сметка в това време – мъгла, ниска температура и температура, която се усеща горе като -32 градуса, посочи още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Източник: blitz.bg

Advertisement: